Fashion&Beauty

6 módszer, amellyel a divatipar fenntarthatóbbá válhat 2024-ben

Akár hiszed, akár nem, a ruhaipar az egyik legnagyobb környezetszennyező a világon. Az utóbbi időben a divatiparban egyre fontosabbá vált, hogy olyan fenntartható divattrendeket érvényesítsenek, amelyek a ruhaipar karbonlábnyomát zsugorítják.

Mi a megoldás?

2024-ben fel kell gyorsulnunk a divatiparban – ami a szakértők szerint nagyobb együttműködést igényel. A Stand.Earth környezetvédelmi szervezet legutóbbi jelentése szerint 14 nagy divatmárka közül csak 4 csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását annyival, amennyire a globális felmelegedés 1,5 Celsius-fok alatt marad. Szerencsére végre úton van az új öko-design jogszabály, mindeközben izgalmas innovációk – a környezetbarát festékektől az új újrahasznosítási technológiáig – segíthetnek a probléma megoldásában. Kattints a galériára és ismerd meg a 6 legfontosabb fenntarthatósági trendet, amelyekre figyelni kell 2024-ben.

Új törvényhozás Az EU jóváhagyta a környezetbarát tervezéssel kapcsolatos új jogszabályt, amelyet az Európai Parlament 2024 elején fogad el hivatalosan. Bár a részleteket még nem közölték, de várhatóan betiltják az eladatlan textil- és lábbelitermékek megsemmisítését; szabályozzák a termékek tartósságával, újrafelhasználhatóságával és javíthatóságával kapcsolatos követelményeket; valamint digitális termékútleveleket vezetnek be, amelyek elősegítik az áruk gyártási módjának és környezeti hatásainak átláthatóbbá tételét.
Kattints a további képekért!

Lead kép: 123rf, forrás: Vogue.com, 24.hu

Rengeteg magyar márka képviselte magát a budapesti divathéten, ahol a divattervezők 2024-es tavaszi/nyári kollekcióit tekinthettük meg. A BORBALA márka szokás szerint nem mindennapi darabokkal készült.

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
Az avokádó egyike azoknak az ételeknek, amelyek számtalan egészségügyi előnnyel kecsegtetnek, ennek ellenére a legtöbb figyelem általában ízére és tápláló tulajdonságaira irányul.
Lifestyle
Sokan isznak egy pohárral lefekvés előtt abból a bizonyos italból, amely egy friss kutatás szerint nemhogy elősegíti, de még hátráltatja is az elalvást.
Fashion&Beauty
Bár az öltözködés terén sokszor tapasztalhatunk váratlan fordulatokat, ezúttal a férfi divattrendek között tűnt fel egy egészen különös kiegészítő.