Hirdetés

50 fölött is lehet modellkedni – Ezek a nők bebizonyították

Londonban került megrendezésre a világ első ötven feletti divatbemutatója, ahol a modellek összéletkora elérte a 700-at! A show-t egy 87 éves hölgy zárta, aki szerintünk legalább 20 évet letagadhatna a korából.

Vogue-múzsa a 70-es években

A divatbemutatón az ötven fölötti modellek a JD Williams ruháit viselték, az első kifutóra lépő hölgy pedig az a Marie Helvin (63 éves) volt, aki 15 éves korában, azaz 1968-ban kezdte el karrierjét. Marie nem csak múzsája, de 10 éven át a felesége is volt a legendás brit fotósnak, David Bailey-nek, akivel közösen számtalan francia, olasz és amerikai Vogue címlapot készítettek.

A világ legidősebb aktív szupermodellje

A bemutatót a legidősebb ma is aktív szupermodell, a 87 éves Daphne Selfe zárta, aki 21 évesen kezdte „első” modellkarrierjét, de a 60-as években sikertelensége miatt felhagyott a szakmával. Az igazi áttörést 70 évesen érte el, azóta pedig olyan neves fotósok készítenek róla képeket a világ legnagyobb magazinjaiba – köztük a Vogue-ba is -, mint Nick Knight vagy Mario Testino. Legutóbb a Dolce & Gabbana kampányában láthattuk viszont.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!