Fashion&Beauty

5 természetes olaj, ami a szépségápolásban is hasznos

A természetes olajok és vajak egyre népszerűbbek lettek 2013-ban a szépségápolás terén, hisz nemcsak valódi csodaszerek, de ezek a kencék tényleg használnak.

Argánolaj

Az argánolaj rendkívül gazdag többszörösen telítetlen zsírsavakban, E-vitamin tartalma pedig háromszor akkora, mint az olívaolajé. Ennek és polifenol tartalmának köszönhetően természetes védelmet nyújt a szabadgyökök károsító hatásai ellen. Mindezek mellett számos esszenciális zsírsavat is tartalmaz, mely jótékony hatással van a bőr természetes védelmi rendszerére.

Mandulaolaj

A mandulaolajat évszázadok óta alkalmazzák a természetgyógyászatban. Már az ősi kultúrák gyógyítói is a repedezett, irritált bőr gyógyítására használták.

A makadámi dió olaja

A makadámdió olaj tele van antioxidánsokkal és omega-3 zsírsavval. 16-23%-ban tartalmaz palmitoleinsavat, ami késlelteti a sejtek és a bőr öregedését, ezért fontos összetevője a bőröregedését gátló kozmetikumoknak is. Kémiailag rendkívül hasonlít az emberi szervezet által termelt faggyú összetételéhez, mert nagy mennyiségben tartalmaz fitoszterolokat, melyek csökkentik a bőr gyulladását, irritációját, ezért gyakran alkalmazzák a száraz, károsodott bőr kezelésére is.

Fotó: discovernewhealth.com

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Fashion&Beauty
Sztárok
Ördög Nóra és férje, Nánási Pál Olaszországban romantikáztak. A gyönyörű és sikeres műsorvezető nemrég tért haza a külföldi nyaralásról, de máris munkába állt, és az Audi büszke nagyköveteként...
Sztárok
Meghan Markle állítólag olyan lekezelően bánt egyik alkalmazottjával, hogy az illető nem bírta tartani magát és zokogni kezdett a hercegné feléje áradó haragja miatt.