12 profi sminktrükk, hogy tökéletes legyen a megjelenésed

Ha úgy érzed, hogy van még mit fejleszteni a sminkes tudásodon, akkor olvasd el az alábbi trükköket, hisz számos hasznos tanácsot és trükköt gyűjtöttünk össze, melyek segítségével sokkal szebbé varázsolhatod magad.

Erősíts rá a szemöldöködre!

A vékony, túlszedett szemöldök igen gyakori hiba, ám a vékonyka szőrcsíkot könnyen lehet vastagítani. Az egyszerű trükkhöz mindössze színezett szemöldökzselére vagy szemöldökceruzára lesz szükséged. Optikailag az is dúsítja a szemöldöködet, ha felfelé fésülöd.

Szivacstrükk

Próbáld ki, hogy az alapozót nem az ujjaiddal vagy ecsettel viszed fel, hanem egy nedves sminkszivaccsal, hisz így a folyékony és krémes állagú alapozók sokkal könnyebben eloszlathatóak és még kicsit fel is frissülsz, miközben sminkelsz. Ha langyos vízzel nedvesíted be a szivacsot, akkor a festék is jobban megtapad a bőrödön.

A tökéletesre rúzsozott ajkak helyett

A hétköznapok rohanásában se nem szexi, se nem praktikus a tökéletesre rúzsozott ajak, így helyette egyszerű és dögös megoldásokat kell bevetned. Szerezz be egy mélyrózsaszín rúzst, melynek hegyéről egy tiszta ujjad segítségével kenj le egy csipet színt, majd a színes kencét finoman ütögesd be az ajkaidba. A végeredmény természetes és vadító lesz.

Meleg arcpakolások

A gyakran sminkelt bőrnek szüksége van a kényeztetésre, ezért hetente legalább érdemes egy nagyobb arctisztítást és hidratálást tartani, amikor kényeztető arcpakolásokkal és maszkokkal is szebbé varázsoljuk a bőrüket. A tápláló kencék felvitele után érdemes hajszárítóval egy percig meleg levegőt fújni az arcbőrre, hisz így a tápláló hatóanyagokat mélyebben bejuttathatjuk a bőrbe.

A csodálatos fülpiszkáló

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!

Az elkent, elmaszatolódott sminket egy perc alatt helyrehozhatjuk, ha beszerzünk egy doboz fültisztító pálcikát. A kerek fejjel rendelkező változat helyett azonban a hegyes végűt válasszuk, ami még a szemzugban elkent sminket is könnyedén eltünteti.

Profi tömörítés

A nagy sminktáskák megkönnyítése érdekében a profi sminkesek sokszor nem cipelnek magukkal háromféle korrektort, hanem mindegyikből rákennek egy pöttyöt a púderkompaktjukra és máris kész a könnyen-gyorsan szállítható színpaletta gyors javításokhoz.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!