Veszélyes videó terjedt el a YouTube-on: Több halálos áldozata is van

Több mint hárommillióan látták.

Hipóivás

Időről-időre felbukkannak olyan virális jellegű videók a közösségi médiában, melyek egyik napról a másikra letarolják a felhasználókat, mindenkihez eljutnak, és sokakra jelentős hatással is vannak. Legutóbb egy veszélyes felvétel keringett az internet berkeiben, a Business Insider munkatársa több száz olyan tartalmat talált a YouTube-on, mely egy úgynevezett "Varázslatos Ásványi Oldat" (MMS - Miracle Mineral Solution) ivására buzdítja az embereket.

Ez a vegyület - mint kiderült - egyébként egy ipari fehérítő, azaz hipó (klór-dioxid), mely a feltalálója szerint minden betegségre gyógyír, kiváltképp az autizmusban szenvedőknek jelenthet megoldást - írja a 444.hu a BBC-re hivatkozva. Lefordítva egyszerűbben: az egésznek a lényege, hogy egy bácsi az asztalnál ülve kevergeti a vegyületet, és arra ösztönzi a szülőket (vagy bárkit), hogy az egészségügyi problémáikra igyanak hipót, és itassanak a gyerekeikkel is.

Letiltották a videókat

A YouTube-on már nem elérhetőek ezek a felvételek, érthető okokból letiltották őket. Nem eléggé időben sajnos, a BBC információi szerint ugyanis áldozatai is vannak a borzalomnak. Az Egyesült Államokban ketten meghaltak a veszélyes videóknak köszönhetően, de rengetegen meg is sérültek az erős anyagtól. A legnézettebb videókat a YouTube-on több mint hárommillióan látták, nem túlzás kijelenteni, hogy nagyon széles körben elterjedtek.

Egyre több embert érint a betegség világszerte.

Fotó, leadfotó: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!