Vitamin ABC kismamáknak

Itt a tavasz, így szervezetünk egyre inkább vágyakozik a friss gyümölcsök és zöldségek ízére, a vitaminokkal való feltöltődésre. Amikor azonban babát várunk, jól meg kell gondolnunk, hogy mi az, amit megeszünk, hiszen amit megeszik az anya, azt kapja a baba is. Íme, azok a gyümölcsök és zöldségek, amelyeket nyugodtan, aggodalom nélkül fogyaszthatunk.
Alma
Holland és skót orvosok által végzett kutatási eredmény szerint terhesség alatt a rendszeres almafogyasztás csökkenti a gyermekeknél a későbbi asztma kialakulásának kockázatát, emellett magas rosttartalmának köszönhetően rendkívül jó hatással van az emésztésre, így kitűnő természetes megoldás a terhesség alatt jelentkező emésztési problémák orvoslására.
Körte
A körte nagyon jó rost-, C-vitamin- és rézforrás. Készíthetünk belőle levest, gyümölcssalátát, de éppen nyersen fogyasztva is nagyon finom. Arra azonban figyeljünk, hogy a piacon és boltokban ilyenkor kapható körte általában még kicsit éretlen, ezért szobahőmérsékleten hagyjuk egy-két napot állni, mielőtt elfogyasztanánk.



























