A tonhalkonzerv tehát egy rendkívül praktikus és egészséges élelmiszer, amely számos előnnyel jár. Gazdag fehérjében és omega-3 zsírsavakban, és sokféleképpen felhasználható a konyhában. Ugyanakkor fontos figyelembe venni a higanytartalom kockázatát is, különösen bizonyos csoportok számára (idősek, gyerekek). Nem tudni, hogy a gyártók mit tudnak majd lépni ezzel szemben, de az biztos, hogy minden vizsgált konzervvel gond volt.
5/5
Fotó: Pinterest - illusztráció
Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el
A tonhalkonzerv tehát egy rendkívül praktikus és egészséges élelmiszer, amely számos előnnyel jár. Gazdag fehérjében és omega-3 zsírsavakban, és sokféleképpen felhasználható a konyhában. Ugyanakkor fontos figyelembe venni a higanytartalom kockázatát is, különösen bizonyos csoportok számára (idősek, gyerekek). Nem tudni, hogy a gyártók mit tudnak majd lépni ezzel szemben, de az biztos, hogy minden vizsgált konzervvel gond volt.