Elhatároztam, hogy nem eszem többé tejtermékeket - Nem számítottam arra, hogy így hat majd rám

Rachael Roehmholdt, a Mindbodygreen újságírója saját bevallása szerint imádta a sajtot és a tejet, de ők nem viszonozták az érzéseit. Amikor először döntött úgy, hogy elhagyja a tejtermékeket, már tudta, hogy jól határozott: azok a kellemetlen tünetek, betegségek, amik úgy zavarták addig, tovatűntek. Olvasd el, milyen változásokat tapasztalt!

Kitisztult a bőröm

Fiatalkoromban végig pattanásokkal, mitesszerekkel, aknékkal küzdöttem. Mindent kipróbáltam, a legdrágább krémektől elkezdve a legütősebb házi praktikákig, de semmi sem használt - ugyanolyan rücskös, zsíros maradt a bőröm. Amikor azonban abbahagytam a tejtermékek fogyasztását, lassan, de biztosan kitisztult a bőröm és azóta is gyönyörű.

Helyreállt az emésztésem

Évek óra krónikus hasmenéstől és székrekedéstől szenvedtem - igen, így felváltva jelentkeztek, hol az egyik, hol a másik. Próbáltam több rostos élelmiszert enni, több gyümölcsöt, több zöldséget, gyógyszereket szedtem, de csak ideig-óráig adtak megváltást. Csak onnantól kezdtem magam jól érezni, hogy teljes mértékben kizártam az étendemből a tejtermékeket. Az emésztésem helyreállt, nem puffadtam, rendszeres és normális volt a székletem, és a gyomrom sem fájt.

Energikusabb lettem

Éveken keresztül mindig úgy éreztem, hogy evés után legszívesebben ledőlnék és elszundítanék. Azt hittem, ez normális, mert láttam, hogy másik is fáradtan szenvedik végig a napot. Amikor elhatároztam, hogy nem fogyasztok többé tejterméket, a változás elképesztő volt: energikusabb, frissebb lettem, mintha a testem hirtelen kicserélődött volna. Sokkal jobban éreztem magam a bőrömben, a gondolkodásom pedig gyorsabb lett.

Fotó: dementiaresearchfoundation.org.au

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!