Rengeteg élelmiszerben ott van ez az anyag, aminek daganatserkentő hatása lehet

Az élelmiszerek közül elég sok tartalmaz taurint, sőt, egyes táplálékkiegészítőkben is jelen van. Most azonban a tudósok baljós eredményeket hoztak napvilágra.
Eddig nem volt ismert, hogy az anyag ilyen daganatserkentő szerepet is játszhat
A taurin egy olyan aminosav, amely természetes módon megtalálható az emberi szervezetben és számos élelmiszerben. Anno az energiaitalok egyik fő összetevőjeként vált ismertté, de már Magyarországon is hasonló anyagokkal igyekeznek pótolni, mert népegészségügyi termékadó terheli.
A taurin fontos szerepet játszik a sejtek hidratálásában, az elektrolit-egyensúly fenntartásában, valamint az idegrendszer megfelelő működésében. Emellett antioxidáns hatása is van, amely segíthet a sejtek védelmében.
A taurin természetes módon megtalálható különböző állati eredetű élelmiszerekben, például húsokban, halakban és tejtermékekben. Az emberi szervezet is képes előállítani taurint kéntartalmú aminosavakból, például ciszteinből és metioninból. Az anyatejben is jelen van, mivel az újszülöttek számára esszenciális aminosavnak számít.
Hogyan lehet mégis veszélyes? Nos, egy új tanulmány arra mutat rá, hogy magának a taurinnak lehet daganatserkentő hatása is, de nem minden esetben. Mire figyeltek fel a kutatók, azt a galériánkban leleplezzük!