Magyarázkodik Tallós Rita a Rákellenes Liga reklámja miatt

Mi is megírtuk, milyen nagy port kavart a Magyar Rákellenes Liga reklámja, amit a kirobbanó botrány miatt azóta már eltávolítottak az internetről. A szervezet vezetője közleményben kért elnézést a kisfilmért, most pedig a reklám főszereplője, Tallós Rita is megszólalt.

Interjút adott Tallós Rita

"Amikor elolvastam a forgatókönyvet, magam is úgy gondoltam, hogy egy erős reklám, de nem számítottam rá, hogy ilyen elképesztő érzelmeket vált ki" - kezdte Tallós Rita, akivel a reklám gyártója, a Daylight Media készített interjút. A színésznő a kisfilmben a szigorú bírót alakította, és sok felháborodott visszajelzést kapott, főleg daganatos betegektől, illetve túlélőktől. Ő azonban nem érti a reakciókat, szerinte a film prevenció, és inkább az egészségeseknek szól.

"A baj az, hogy érzékeny emberek, akik küzdenek ezzel a súlyos betegséggel, magukra vettek valamit, amit nem kellett volna" - fogalmazott, majd hozzátette: neki egészen más dolgok jutottak eszébe a kisfilmben ábrázolt helyzetről, például az, amikor megtudta, hogy rákos.

"A mammográfián a doktornő belemondta az arcomba, hogy hát bizony ez rák. Amikor mondtam, hogy még azért biopszia stb., ő azt válaszolta, hogy ez az ő szakmája, és hogy ez rák. Én ugyanolyan vádlott voltam, csak éppen a vádló egy orvos volt. Olyan helyzetben voltam, amikor ítéletet hirdettek felettem" - így Tallós, aki úgy gondolja, a filmben a vádló az élet, a bíró pedig az ítélethirdető.

Nézd meg az interjút a következő oldalon!

Fotó: youtube.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!