Egészség

Szlávik János elmondta, miért csak később kezdik beoltani az időseket hazánkban

Az infektológus hangsúlyozta: az oltási kapacitás már megvan a tömeges oltáshoz.

Összetettebb feladat

Szlávik János infektológus főorvos vasárnap este az ATV Heti napló Sváby Andrással című műsorában vendégeskedett. A Dél-Pesti Centrumkórház szakembere természetesen a koronavírus elleni vakcináról beszélt: hangsúlyozta, az oltási kapacitás már rendelkezésünkre áll Magyarországon a tömeges oltáshoz. Szlávik azt is elmagyarázta, hogy az egészségügyi dolgozók után miért a szociális rendszerben tevékenykedőket, és nem az idős magyar állampolgárokat kezdik el oltani. Kifejtette: Magyarországon a 60 év felettiek körülbelül kétmillióan vannak, az ő beoltásuk megszervezése sokkal összetettebb logisztikai feladat, és sokkal több oltóanyag szükségeltetik hozzá, mint az egészségügyben vagy a szociális szférában dolgozók vakcinához juttatásához.

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Az Ikrek kapcsolata szintet léphet: jöhet a házasság vagy a gyerekvállalás. Heti horoszkóp.
Sztárok
Vilmosnál végleg betelt a pohár öccsét, Harryt illetően, ezért a jövendőbeli uralkodó egy fontos és egyben komoly dologra szánhatja el magát.
Sztárok
Bár a különös sorozat csak két évadot élt meg, idehaza nagy sikernek örvendett, így a hazai adók többször is ismételték. De vajon hogy fest ma, sok-sok évvel a befejezés után Tru Davis, azaz Eliza...