Valóban szívrohamod van? Ezek a tünetek rögtön jeleznek, így sürgősen lépned kell

A szívroham hirtelen jelentkezik, és még akkor is utolérhet minket, ha 100 százalékosan egészségesnek érezzük magunkat.

Tényleg minden perc számít

A szívroham akkor következik be, amikor a szívizom vérellátása akadályozva lesz, de súlyosabb probléma, ha teljesen megszűnik. A szívroham leggyakoribb oka az érelmeszesedés, amikor a szív koszorúereinek falán zsíros lerakódások, plakkok alakulnak ki, és beszűkítik vagy elzárják az ereket.

A szívroham tünetei változatosak lehetnek, és nem mindig jelentkeznek egyértelműen. A legfontosabb, hogy minél hamarabb felismerjük ezeket, és orvosi segítséget hívjunk, mert így csökkenthetjük a szív károsodását és a halálozás kockázatát.

Ez a súlyos állapot kortól és nemtől függetlenül utolérhet minket, szóval mindig résen kell lennünk. A galériánkban megmutatjuk, hogy mire érdemes figyelni!

Dr. Shabarinath Samudrala kardiológus elmondta, hogy a szívroham tünetei fokozatosan jelentkezhetnek, az enyhétől a súlyosig, és egyénenként változhatnak.
Kattints a további képekért!

Lábass Juci a budapesti operettszínpadok egyik legtündöklőbb csillagaként vonult be a történelembe.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Lifestyle
Újabb SMS-es csalás terjed Magyarországon: az elkövetők több ezer forintos bírság befizetésére szólítják fel áldozataikat a rendőrség nevében küldött üzeneteikben.
Lifestyle
A buggyantott tojás elkészítése sokak számára kihívás jelent, most azonban egy olyan zseniális trükk terjed a neten, amit neked is érdemes kipróbálnod, ha a tökéletes végeredményre vágysz.
Sztárok
Noha II. Erzsébet brit királynő és Fülöp edinburgh-i herceg házassága tökéletesnek tűnik az utókor számára, a 2021-ben, századik életévében elhunyt herceg több évtizedes frigyük alatt nem mindig...