Ilyen a vércsoportod? Akkor bizony könnyebben kaphatsz szívrohamot, mint mások

Ilyen kutatást is ritkán lát az ember. Azonban a tudósok egyre többet foglalkoznak azzal, hogy bizonyos vércsoportok milyen hatással lehetnek a betegségek kialakulására.

Ezek szerint nem mindegy, hogy milyen vércsoportod van

A szívroham, más néven szívinfarktus, a szívizom vérellátásának hirtelen megszakadása. Ennek következtében a szívizomsejtek sérülnek vagy elpusztulnak. A szívroham kialakulásában genetikai, életmódbeli és hormonális tényezők is szerepet játszanak.

Érdekes módon a kutatások még azt is kimutatták, hogy a férfiaknál a gyakoribb, de azért mind a két nemnél előfordulhat.

Most szakértők azt állítják, hogy bizonyos vércsoport is hatással lehet rá. A galériánkban mindent leleplezünk!

A tünetek közé tartozik a mellkasi fájdalom, nyomásérzés, váll- és karfájdalom, légszomj, szédülés és verejtékezés. Ilyenkor jobb akkor is segítséget hívni, ha esetleg valami más áll a háttérben.
Kattints a további képekért!

A szívroham hirtelen jelentkezik, és még akkor is utolérhet minket, ha 100 százalékosan egészségesnek érezzük magunkat.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Rengeteg bizarr dologról számolnak be azok, akik Magyarországon megpróbálják visszaváltani a műanyag palackokat. Inkább katasztrofálisan indul ez az egész, mint gördülékenyen.
Home&Design
Nincs megállás, és még több pokoli nap vár ránk sajnos az időjárás előrejelzés szerint. Nehéz meglenni klíma nélkül, de figyelnünk kell arra is, hogy ez az időszak ne dobja meg nagyon a...
Sztárok
Noha a címlapokon ma már inkább fia, Charlie Sheen szerepel, a filmtörténelem szempontjából mégis Martin Sheen alkotott maradandóbbat, hiszen olyan klasszikus alkotásokban játszott, mint az...