Nagyon nem mindegy, mit veszel a szádba! Pedig ezt mégis naponta megteszed

Naponta többször is olyan rutinnal nyúlunk a fogkefénk után, mintha csak a hajunkat fognánk össze vagy cipőt húznánk a lábunkra. Arról azonban sokszor elfeledkezünk, hogy a fogmosás során milyen anyagok is kerülnek szánkba, a fogkrém vásárlásakor ugyanis általában nem sokat gondolkozunk, melyik termék is kerüljön a kosarunkba. Hogy a legközelebbi döntést megkönnyítsük számodra, összegyűjtöttük, mire figyelj, ha fogkrémet választasz!

Csiszolja szép fehérre a fogakat

Kedvenc fogkrémünk kiválasztásánál a legtöbbünk számára az az elsődleges szempont, hogy hófehér fogakat és ragyogó mosolyt eredményezzen. Éppen ezért hajlamosak vagyunk az első olyan terméket levenni a polcról, amire jó nagy betűkkel a "Whitening" feliratot nyomtatták, vagy egy vakítóan fehér fogsor díszeleg rajta. Ezzel egyébként egészen addig nincs is probléma, amíg a többi összetevőt is megnézzük a dobozon.

Legyen kíméletes

A legtöbb fehérítő fogkrém olyan koptató hatású, abrazív szemcséket tartalmaz, mint például a kréta, szilikátok, habkő, illetve bentonit, vagy olyan fehérítő kémiai szereket, mint a peroxid, amelyek az elszíneződések eltávolítása során roncsolják a fogzománcot, amely ennek eredményeképpen a fog egyes területein nagyon elvékonyodhat. Innen már pedig csak idő kérdése a fogorvos...

Szájszárazságot is okozhat

Sajnos sok fogkrém nemcsak a fogzománcon fejti ki „roncsoló” hatását, de rossz hatással lehet a fogínyre, valamint a száj nyálkahártyájára is. Ezt a bennük található nátrium-lauril-szulfát (SLS) okozza, ami károsíthatja a szájnyálkahártyát, növelheti az afta kialakulásának esélyét és szájszárazságot is eredményezhet, sőt zavarhatja az ízérzékelést is. Egy fogrém annál jobb, minél kevesebb illóolajat tartalmaz, így még kevésbé irritálja a nyálkahártyát.

A fogkrém nem habfürdő!

A fogkrémek esetében is sokszor hajlamosak vagyunk azt hinni, mint a samponoknál és habfürdőknél, hogy minél jobban habzik, annál jobb. Ez sajnos azonban egy igen nagy tévhit, a habzásért felelős vegyi anyag ugyanis nem más, mint az előbb elített nátrium-lauril-szulfát (SLS), ami kellemetlen felületi hámsérüléseket is okozhat a szájnyálkahártyán.

Fontos az íz és az illat

Végül, de nem utolsósorban az is fontos, hogy a választott fogkrémnek jó illata és íze legyen, ami nem csak a gyerekeknek készült termékek esetében mérvadó, hiszen senki sem szeret egész nap egy számára kellemetlen ízzel járkálni a szájában. Ráadásul az sem mindegy, hogy a fogmosás után milyen íze van a narancslének vagy a kávénak, hiszen egy túl erős fogkrém ezeket nagyon el tudja torzítani. A lehetőségek tárháza e tekintetben szerencsére igen széles, ugyanis már számos íz és illatkombináció közül választhatunk kedvünkre.

Ha biztosra szeretnél menni (x)

Ha fontos számodra, hogy a fenti szempontok egy termékben egyesüljenek, akkor a Curaprox legújabb Black is White fogkrémét egyszerűen Neked találták ki! A fogkrém fekete színéért is felelős aktív szén anélkül távolítja el a szennyeződéseket, hogy koptatná a fogzománcot, és annak ellenére, hogy semmilyen kémiai fehérítő anyagot nem tartalmaz, mégis ragyogó fogakat eredményez! Próbáld ki Te is a fekete fogrémeket friss mentolos (Curaprox Black is White) és különlegesen enyhe ízben (Curaprox White is Black)!

Fotók: woman.dk, radardemedia.ro, zlavomat.sk; Leadfotó: twitter.com

Oldalak