Egészség

Rövidítheti az életed, ha gyakran eszel ilyen élelmiszert

Szakértők figyelmeztetnek, hogy a fogyasztása növeli a korai halálozás valószínűségét.

81 ezer embert vizsgáltak

Senki sem szereti, ha azt mondják, hogy a kedvenc étele megölheti. De az egészségünk érdekében nem árt meghallgatni az ilyen jellegű figyelmeztetéseket. Egy új tanulmány arra biztatja az embereket, hogy a vörös és feldolgozott húsokat (ilyenek például a sonka, a hot dog vagy a szalonna) cseréljék le inkább halra, tojásra és sovány csirkehúsra.

A British Medical Journalben közzétett kutatás nem kevesebb, mint 81 ezer ember táplálkozási szokásait vizsgálta az Egyesült Államokban. Azt akarták megtudni a szakértők, hogy évente átlagosan mennyit fogyasztottak a különböző élemiszer típusokból az elmúlt nyolc évben. A felmérésben szerepeltek például a vörös és feldolgozott húsok, a dió, a hal, a tojás, a teljes kiőrlésű gabonák, a hüvelyesek és a bőr nélküli csirke, illetve pulyka.

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Video Nagy 2025-ös szerelmi horoszkóp
Egészség
Sztárok
Január 20-án iktatták be hivatalába Donald Trump régi-új amerikai elnököt, s a nagyszabású ceremónián természetesen a politikus-üzletember 54 éves felesége, Melania Trump is megjelent, ám a first...
Utazás
Télen rengeteg olyan apróságra is figyelniük kell az autóval közlekedőknek, melyekre más évszakokban ügyet sem vetnek.
Lifestyle
A HUN-REN Nyelvtudományi Kutatóközpont szakembereinek tavaly összesen 551 névkérelmet kellett elbírálniuk. Lássuk, melyek azok a vadonatúj keresztnevek, amik zöld utat kaptak.
Utazás
Ha hosszas repülőútra indulsz, nem árt ügyelned rá, hogy olyan színű poggyászt válassz, amit biztosan nem fogsz szem elől téveszteni.
Lifestyle
Minden gyerek más, és mindegyiknek egyéni támogatásra van szüksége. Ha türelmesek vagyunk, és segítünk nekik a megértésben és feldolgozásban, akkor egészségesebb, magabiztosabb felnőtté válhatnak.
Lifestyle
Ha ilyet tapasztalunk magunkon vagy másokon, érdemes elgondolkodni azon, milyen üzenetet szeretnénk közvetíteni, és hogy a kommunikációs stílusunk valóban összhangban van-e a céljainkkal.