Egészség

Neked is így néz ki az arcod? Vigyázz, komoly betegségre is utalhat!

Főként a középkorú nőket sújtja a probléma, de egyik korosztály sincs teljes biztonságban.

Jelenleg nem gyógyítható

Sokszor nagyon nehezen felismerhető kórkép, ennek ellenére viszont sajnos eléggé gyakori: a lakosság mintegy 5-10%-át érinti. Ez a rosacea nevű bőrbetegség, mely az arcon főként fokozott értágulatként jelenik meg, később azonban gennyes csomók is kísérhetik. Nem csupán esztétikailag problémás, nem pusztán önbizalomhiányt okozhat, de önmagában véve is súlyos betegség, mely ellen küzdeni kell. Sokszor félrediagnosztizálják, és pattanásnak nézik, pedig korai felismerése döntő fontosságú lehet. Annyiban persze "összefügg" a pattanásokkal, hogy a betegség kiterjedtségét meghatározzák a táplálkozási szokások, az időjárás és az életkorral változó hormonális szabályozások is. Jelenleg száz százalékban gyógyítani nem lehet, de számos módszer létezik a tünetek enyhítésére.

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Egészség
Sztárok
Katalin hercegné nemrég egy fontos eseményen vett részt, ahova férje, Vilmos is elkísérte. A leendő királyné egy ponton férje felé fordult, fagyos pillantása pedig komoly üzenetet rejtett…
Egészség
Tényleg odafigyelsz a körmeidre? Lehet, hogy manikűröztetsz, vagy magadnak reszeled és fested őket, de szánsz egy percet arra, hogy rendesen megvizsgáld őket?
Sztárok
Egy török művésznek köszönhetően ma már nem nehéz elképzelni, hogyan nézne ki Amy Winehouse, Heath Ledger vagy Diana hercegné, ha még mindig köztünk lennének.