Szuper programok és ingyenes szűrések - Szeptember, az egészségtudatosság hónapja!

Egészségünk megóvásáról soha, az év egyetlen napján sem feledkezhetünk meg. Szeptemberben több jeles nap - az elsősegélynyújtás, a prosztata és a szív világnapja is - emlékeztet arra, mennyire fontos a megelőzés, az időben való segítség nyújtás vagy kérés. Ennek apropóján a Richter Egészségváros idén ősszel három helyszínre látogat el. (x)

„Egészség ezreknek, milliók a kórházaknak”

Hangzik a kezdeményezés ma már jól ismert mottója. Az egészségtudatosságra nevelő program eseményein eddig 65 városban mintegy 160 ezren vettek részt. Idén ősszel, szeptember 8-án a főváros XVI. kerületében, 15-én Hajdúböszörményben, 29-én pedig Székesfehérváron várják azokat, akik nem csak egészségükért, de a helyi kórházért, szakrendelőért is tenni akarnak.

"Eleinte még mi sem gondoltuk, hogy ilyen népszerű rendezvény lesz. Úgy vélem, a program sikeréhez két dolog nagyban is hozzájárul. Az egyik maga az esemény koncepciója, azaz hogy a szűrés össze van kötve egy játékos gyűjtéssel, ami úgy néz ki, hogy az általunk felajánlott 2 millió forintos alapadományt lehet bővíteni minden prevenciós vizsgálaton, tanácsadáson, előadáson való részvétellel, ezekért ugyanis 300 forintnak megfelelő adománypontot adunk.

Azt tapasztaljuk, hogy vidéken még nagyon működik a közösségért tenni akarás, és az embereket motiválja, hogy a saját kórházuk, szakrendelőjük számára gyűjtenek. A sikeresség másik eleme pedig, hogy számos ismert ember is nevét adta a programhoz" - fogalmazott Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok vezetője.

A rendezvény fővédnöke a kezdetek óta Rudolf Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész. A programhoz az eltelt évek során csatlakozott számos ismert közéleti személy is, mint Radványi Dorottya, Jaksity Kata, Szily Nóra, Tari Annamária, Béres Alexandra és Katus Attila is.

Figyeljünk magunkra!

A 2009-ben indult Richter Egészségváros minden évben hét helyszínre látogat el. A tavaszi szentendrei, kisvárdai, nagykőrösi és salgótarjáni rendezvények után az őszi események házigazdái Barabás Évi és Abaházi Csaba lesznek, mindkettőjük életében fontos szerepet játszik az egészségmegőrzés, ezért mindenkit a programon való részvételre buzdítanak.

"Az autónkat elvisszük a szerelőhöz, az elromlott órát, telefont megjavíttatjuk, de magunkra csak akkor figyelünk, amikor már tényleg nagy baj van. Úgy gondolom, ha sokat találkozunk egymással, egyre több emberrel, akkor abból a tapasztalatból talán tanulunk és nemcsak a saját kárunkon leszünk okosabbak" - hangsúlyozta Barabás Évi, műsorvezető.

Ingyenes szűrések és egész napos programok

Szeptemberben tehát három helyszínen, 8-án Budapest XVI. kerületében, 15-én Hajdúböszörményben, 29-én pedig Székesfehérváron várják az érdeklődőket. Az eseményre kilátogatókat a színes családi programokon túl - bábszínház, zenei fellépők, játékos természettudományi show - mintegy 30 sátorban várják olyan prevenciós vizsgálatok, mint prosztataszűrés, csontsűrűség mérés, érszűkület vizsgálat, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, asztmaszűrés vagy éppen szív- és érrendszeri kockázatfelmérés. Az egész napos esemény valamennyi programja ingyenes.

A Richter Egészségvárosról bővebb információk, hírek, interjúk, videók elérhetők a program Facebook-oldalán, valamint a www.egeszsegvaros.hu honlapon.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!