Repedezett ajkak és bizsergő lábak - Erre a hiányra figyelmeztetnek a tünetek

Van néhány egyértelmű jele a vashiánynak, ilyen például az állandó fáradtság vagy éppen a légszomj, de akadnak olyan tünetek is, amelyről elsőként talán nem is feltételeznénk, hogy ez áll a hátterükben. Nézzük, melyek ezek!

Furcsa dolgokat kívánunk

Szokatlan és furcsa tünet, de a szakemberek szerint előfordul, hogy vashiány esetén az ember szervezete megkívánja a koszt, a földet, az agyagot, a kartonpapírt vagy éppen a különböző tisztítószereket. Gyermekeknél gyakrabban jelentkezik, a felnőttek pedig sokszor nem merik bevallani a nem élelmiszer iránti vágyukat, pedig a megoldás egyszerű: ilyenkor vaspótlóra van szükség és megszabadulunk a kellemetlen érzéstől.

Gyenge körmök

Látszólag semmi jelentőségük nincs a körmeinknek, pedig nagyon is sokat árulkodnak egészségünkről. A gyenge, töredezett vagy meghajlott körmök például vashiányra utalhatnak. Természetesen más probléma is állhat a háttérben, de érdemes ilyenkor vérvizsgálatot végezni.

Repedezett ajkak

Bár a téli, szeles időben bárkivel előfordulhat, hogy kirepedezik a szája, ha hosszabb ideig fennáll ez a tünet, akár vashiányt is jelenthet.

Fotó: prevention.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!