Egészség

Fontos, gyermekeket érintő adatok érkeztek a Pfizer Covid-vakcinájáról

Biztonságosak és hatékonyak a Pfizer Covid-vakcinái a hat hónapos és négyéves kor közötti gyerekek számára – állapították meg az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) munkatársai vasárnap.

Biztonságosan alkalmazható a Pfizer oltása kisgyermekek számára is

Pfizer vakcina gyermek védőoltás Amerika vizsgálat biztonságos 2022 koronavírus covid

Forrás: 123rf

A kiadott tájékoztató dokumentumokban a hivatal közölte, hogy nem tárt fel új biztonsági aggályokat a vakcina alkalmazásával kapcsolatban. A Pfizer által végzett vizsgálat adatainak elemzését a külső tanácsadók június 15-ei ülése előtt tették közzé.

„A rendelkezésre álló adatok alátámasztják a Pfizer-BioNTech Covid-19 vakcina három adagból álló elsődleges sorozatának hatékonyságát” a kisgyerekek körében – írja az MTI az FDA munkatársainak értékelésében leírtakat.

A hat év alatti gyerekek számára beadott Covid-19 oltást a világ legnagyobb részén még nem engedélyezték. Egyelőre nem világos, hogy hány szülő oltatja be gyermekét, mivel az 5-11 éves korú gyerekek esetében alacsony a védőoltás iránti kereslet.

Az amerikai kormány arra számít, hogy a kisgyerekek oltása már június 21-én megkezdődhet, ha az FDA és a betegségellenőrzési és megelőzési központok jóváhagyják a védőoltásokat. Kormányzati tisztviselők szerint a hat év alatti korosztályban történő felhasználásra vonatkozó előrendelések alacsonyak, de a kereslet várhatóan megélénkül, amint a vakcinák megkapják az engedélyt.

Zacher Gábor az RTL Klubnak adott interjút arról, hogy mit gondol az egyre nagyobb teret hódító Elf Bar őrületről.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
Selena Gomez bemutatta azt a darabot, ami tökéletes lehet akár egy karácsonyi vacsorára is.
Egészség
Arcunk számos egészségügyi problémát jelez nekünk, így jobb, ha időben észrevesszük őket.
Utazás
A frontális csapadékrendszer fokozatosan kelet felé halad a nap folyamná, mögötte már csak néhány futó zápor fordulhat majd elő.