Az Omega-6 zsírsavnak káros hatásai is lehetnek

Figyeljünk a megfelelő mennyiségre.

Omega-6

A többszörösen telítetlen zsírok, mint az omega-3 és az omega-6 zsírsavakra szervezetünknek nagy szüksége van, ám nem mindegy, hogy ezeket milyen arányban és mennyiségben juttatjuk be -írja a webbeteg. Míg az omega-3 gyulladáscsökkentő hatással bír, az omega-6 túlzott fogyasztása éppen ellenkezőleg: gyulladást fokozó hatású hormonszerű anyagok keletkezéséhez vezethet. Ezért nagyon figyelnünk kell arra, hogy tartsuk a megfelelő arányt a két zsírsavnál: omega-3 : omega-6 1:1 vagy 1:4 arányban legyen étrendünkben. Ez azonban nem egyszerű, hiszen az omega-6 zsírsavat a növényi olajok nagy mennyiségben tartalmazzák, így ha főzünk, előforulhat, hogy sokkal többet viszünk be szervezetünkbe, mint kellene. Mit tehetünk akkor annak érdekében, hogy kiegyenlítsük a mennyiségeket?

A folytatásért lapozz tovább!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!