Nem csak a nőket érinti - Férfi sztárok, akik anorexiásak voltak

Az anorexia nervosa az étvágy pszichikai okokból történő elveszítését jelenti, ám a köztudat úgy tartja számon ezt a betegséget, mint a balerinák és gazdag celebnők szépségért való küzdelmét. Azonban azzal nem számolnak, hogy nem csak a nők, hanem a férfiak is szenvedhetnek tőle. Összegyűjtöttünk 6 híres férfit, akik bevallották már, hogy őket is ez a kórság gyötri!

Lelki eredetű kóros soványság

A szakértők egybehangzó véleménye szerint az anorexia nervosában szenvedőknél nincs semmilyen szervi betegség vagy elváltozás, inkább a lelki teher és a hízástól való félelem uralja a mindennapjaikat, ezért nem vesznek magukhoz kellő mennyiségű tápanyagot. A sztárok körében valamilyen szinten érthető is, hogy különös figyelmet szentelnek a testüknek, hiszen ebből élnek, azonban sokszor inkább rossz rájuk nézni, mint hogy szépnek tartsuk őket.

Uri Geller

A parapszichológia magyar kedvence, Uri Geller is anorexiás. Amikor az 1970-es években karrierje felfutóban volt, elhatározta, hogy soha többé nem akar olyan kövér lenni, mint kisgyerek korában volt, ezért drasztikus diétába kezdett. Először a drogokra szokott rá, majd mikor ebből kijött, bulimiás (hánytatással éri el a kívánt eredményt), majd anorexiás lett. Hírességét most arra használja, hogy saját honlapján segítsen a hasonló betegségben szenvedőknek.

David Coulthard

Az élsportolókról az a vélekedés, hogy nagyon egészségesen, sokat edzve élnek. De mi a helyzet akkor, ha a hatalmas hírnév miatt nem lesz időd enni? David Coulthard ezt élte meg. Az egykori Forma-1-es pilóta 36 éves korában ért a karrierje csúcsára, amikor nem csak a sportban kellett teljesítenie, a népszerűségének is eleget téve rendezvényeken vett rész, gyönyörű barátnők csillogtak mellette, neki pedig egyszerűen kiment a fejéből az evés. A csapatorvosok segítségével azonban szerencsére már meggyógyult a betegségből.

Elton John

Mindenki számára pocakos énekesként számon tartott Elton bizony nem csupán a drogokkal és nemi identitásából fakadó nehézségeivel küzdött, de jó ideig anorexiás is volt. 14 éves korában egyszerűen abbahagyta az evést, és a drogfüggősége alatt is csak nagyon kevés ételt vett magához. A betegségét végleg leküzdeni 1991-ben tudta, amikor létrehozta az Elton John AIDS Alapítványt, amibe a mai napig ideje nagy részét fekteti.

Fotók: adventuresofurigeller.com, warosu.org, rollingstone.com

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Amióta berobbant a köztudatba, Julia Robertset mindig vörös hajjal láttuk, ennek azonban most vége, a színésznő ugyanis drasztikus változtatás mellett döntött.
Lifestyle
Igazi kánikulai meleg van, de a kemény viharok sok helyen meg fogják cibálni a forróság bajszát. A gond csak, hogy jégesőre is számítani kell.
Sztárok
Metzker Viki is bekerült a nyertesek közé a Joy Social Media Award díjátadón, méghozzá a #Hallgasshazait kategóriában.