Egészség

Müller Cecília azonnali hatállyal kivont a forgalomból két fontos gyógyszert

Egy népszerű fájdalomcsillapító és egy szívproblémák kezelésére használatos gyógyszer tételeit vonatta ki a forgalomból a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK).

Két fontos gyógyszert vonnak ki a forgalomból

Két népszerű gyógyszer esetében is egy-egy széria haladéktalan visszavonásáról határozott a Müller Cecília országos tisztifőorvos vezette Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) - számolt be róla a Napi.hu cikke alapján a HVG. Lapozz, cikkünk folytatódik: máris mutatjuk a szóban forgó készítményeket!

Minőségi hibás gyártási tételek miatt az NNGYK szeptember 4-én a Dobutamin Admeda 250 mg oldatos infúzió (OGYI-T-9221/02) elnevezésű gyógyszer 20217B-HU gyártási számú tételének, forgalomból történő kivonásáról döntött. A forgalomból történő kivonásnak és a visszagyűjtésnek a költségei a forgalomba hozatali engedély jogosultját terheli - írja a Napi.hu.
Kattints a további képekért!

Ezekre a gyógyszerekre bármikor szükséged lehet egy utazáson és bizony, előfordulhat, hogy nincs a közelben gyógyszertár, így nem árt felkészülni!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
Utazás
Sőt, vasárnap beköszönt az október, de mi ebből semmit sem fogunk érezni.
Sztárok
A Nemzet Színésze Palik László YouTube-műsorának vendégeként vallott múltjáról és jelenéről, szakmai- és magánéletéről.