Így tisztítsd tökéletesen a mosogatószivacsot: ennyi idő után biztosan mehet a kukába

Természetesen fontos, hogy tartós mosogatószivacsot válasszunk, de van egy idő, ami után már nem szabad őket tisztításra használni. Megmutatjuk, mely szabályokat kell betartanod!

A családod, és a saját magad egészségét kockáztatod, ha túl sokáig használsz egy szivacsot a konyhádban.

Olykor még mindig nem vesszük elég komolyan, hogy a konyhában milyen fontos a higiénia. Ha nem tartjuk be az alapvető szabályokat, akkor egy húzós megbetegedés is lehet a vége.

A mosogatószivacsot is hajlamosak vagyunk jóval több ideig használni, mint kellene. Persze már az elején elronthatjuk azzal, hogy ha silányabb minőséget választunk. Ne sajnáljuk erre a pénzt, mivel a sűrűbb, tartósabb szivacsokon nem tud annyi baktérium megtapadni, és a mosogatás is könnyebb velük.

A galériánkban megmutatjuk, mennyi ideig szabad használnod egy szivacsot a konyhádban, és hogyan is kellene tisztítani.

A mosogatás után ne dobd a sarokba rögtön a szivacsot, mert nincs vége a dolgoknak. Öblítsd ki alaposan minden használat után, hogy eltávolítsd az ételmaradékokat és a szappanlerakódásokat.
Kattints a további képekért!

A vécépapír egy olyan háztartási kellék, amit nem igazán szeretnék jéghidegen használni. Az emberek mégis valamiért a hűtőjükben tárolják.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Sztárok
Elkészült Herendi Gábor új romantikus vígjátékának az első előzetese! A Futni mentem közvetlen állami támogatás nélkül készült, a romantikus vígjátékban olyan színészek szerepelnek, mint Udvaros...
Sztárok
Idén is nagyszabású gálaműsorban választják majd meg Magyarország Szépét: az illető, akinek a korona kerül majd a fejére, a Miss World Hungary cím birtokosa lesz egy éven át, valamint ő képviseli...
Utazás
Hetven éve, 1954. május 30-án történt Magyarország legsúlyosabb vízi tömegszerencsétlensége: Balatonfüreden 23 ember vesztette életét, amikor a gyermeknapon felborult a Pajtás gőzös. A tragédiát...