Bill Clinton egykori szeretőjét komoly mentális betegséggel diagnosztizálták

A #metoo-mozgalom sok dologra rádöbbentette, többek között poszttraumás stressz szindrómáját is képes más szemszögből nézni.

Bill Clinton szeretője lett

Monica Lewinsky az egykori amerikai elnök, Bill Clinton szeretőjeként vonult be a köztudatba. A hölgy 1995-ben, 22 évesen került a fehér házba, decemberig fizetés nélküli gyakornokként dolgozott, onnantól kezdve azonban teljes állásban alkalmazták. A közös munka során keveredett intim viszonyba Bill Clintonnal, állítása szerint 1995. november és 1997. március között kilencszer volt szexuális jellegű kapcsolata az USA első emberével. A botrány 1998. január 21-én robbant ki egy, a The Washington Postban megjelent hír után. Clinton sokáig mindent tagadott, augusztusban azonban elismerte, hogy igazak az állítások.

Lewinsky talán még Clintonnál is több bántást kapott a történtek miatt, és persze egy olyan "skarlát betűt", amit valószínűleg élete végéig viselnie kell. A botrány után igyekezett eltűnni a nyilvánosság elől és új életet kezdeni, az elmúlt években azonban újra rendszeresen szerepel és nyilatkozik. A most 44 éves szépség legutóbb a Vanity Fairnek írt egy esszét, amelyben a #metoo-mozgalomról értekezett, illetve a poszttarumás stressz szindrómáról, amivel azután diagnosztizálták, hogy kiderült, viszonya volt Clintonnal.

Más szemszögből látja a dolgokat

Lewinsky az esszében leszögezte, nagy támogatója a #metoo-kampánynak: állítása szerint az, hogy a szexuálisan zaklatott nők kiléptek a nyilvánosság elé és elmesélték a történeteiket, nem csupán számára, de az egész országnak lehetővé tette, hogy más szemszögből nézze azt, ami közte és Clinton között történt. Elmondta: még csak most kezdi felfogni azt a hatalmi különbséget, ami egy amerikai elnök és egy egyszerű gyakornok között feszülhet - ezt a szemléletváltást pedig annak köszönheti, hogy a Harvey Weinsteinhez hasonló szexuális ragadozók lelepleződtek. És bár az, amit Clinton tett vele, nem számít zaklatásnak, mostanra ki lehet jelenteni, hogy a jelenleg 71 éves férfi akkoriban súlyosan visszaélt a hatalmával.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: Instagram

Oldalak