Egészség

Mit ne csináljunk műtét előtt?

Te tisztában vagy azzal, hogy mi az, amit tilos csinálni az operáció előtti órákban és napokban? Bár az orvosok adnak egy általános felvilágosítást a műtéti beavatkozások előtt, mégis érdemes egy kicsit jobban beleásni magunkat a témába, hiszen számos apró dolog ártalmas lehet, amelyekre talán nem is gondolnánk. Íme!

Készülj fel időben

A fogyókúra tilos

Sokan úgy gondolják, hogy érdemes néhány felesleges kilótól megszabadulnunk a műtéti beavatkozások előtt, ám épp ellenkezőleg - ha az orvos nem írja elő - ha túl gyorsan akarunk búcsút inteni zsírpárnáinknak, akkor valószínűleg izomtömeget is vesztünk, így nem lesz elegendő energiánk, amelynek következtében lassabban megy majd a lábadozás. Ennek okán csak orvosi utasításra kezdjünk drasztikus diétákba az operáció előtt!

Felejtsd el a borotválkozást

Hagyjuk a borotválkozást a műtétek előtt, ezt inkább bízzuk a sebészekre. Amikor borotvát ragadunk, akkor mikroszkópikus, szabad szemmel nem látható vágásokat és sebeket ejtünk a bőrfelületünkön, ezzel pedig igencsak megnőhet a fertőzés veszélye, pláne egy gyengélkedő immunrendszer esetében. "Ha a műtét után egy hétig nem borotválkozunk, azalatt az idő alatt a lábon esett sérülések legtöbbje begyógyul, így nem is kell a fertőzés miatt aggódnunk" - írja az HáziPatika.

Ne rágózz

Azt mindannyian tudjuk, hogy az altatásos műtétek előtt tilos szilárd élelmiszert fogyasztanunk, sőt a folyadékot is csak korlátozott mennyiségben lehet bevinni a szervezetünkbe. Sokan azonban igyekeznek rágózással kiváltani az ételek utáni sóvárgást, ami extra gyomorsavat termelhet, ám aktatás közben gyomrunk záróizmai ellazulnak, így nagyobb eséllyel jöhet "vissza" a sav, ami komoly károkat okozhat szervezetünkben.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

Egészség
Lifestyle
A megemelkedett rezsiárak mellett sorra húzzák le a redőnyt éttermek és üzletek is, hiszen nem tudnak annyi bevételt termelni, hogy túléljenek. Ez azt is jelenti, hogy tömegek veszítik el az...
Lifestyle
Innentől kedve a cégeknek lehetősége van euróban vagy amerikai dollárban befizeti az iparűzési adót.
Sztárok
Tolvai Reni bevállalós videót közölt Instagram oldalán, azonban a követői nem nézték jó szemmel az énekesnő viselkedését.