Egészség

Halálos következménye is lehet, ha ezt az 5 ételt újramelegíted a mikróban: inkább ne kísérletezz velük!

Súlyos betegségek kialakulásához, ritkább esetekben pedig halálhoz is vezethet, ha bizonyos ételeket újramelegítünk a mikrohullámú sütőben, éppen ezért jobb, ha nem kockáztatunk egyes fogásokat illetően.

Veszélyek és kockázatok

A mikrohullámú sütő az egyik leghasznosabb és legpraktikusabb konyhai elektronikai eszköz, hiszen segítségével pillanatok alatt felmelegíthetjük a hűtőből kivett, esetleg elhűlt ételeket és italokat. Igen ám, de vannak olyan, már kész fogások, amiket egyáltalán nem ajánlott újramelegíteni a mikróban, ugyanis súlyos következményei is lehetnek annak, ha mégis így teszünk. Galériánkban mutatjuk, melyek azok az ételek, amik tiltólistásak a mikrohullámú sütőben való újramelegítést tekintve, hiszen akár ételmérgezéshez, ritkább esetekben pedig halálhoz is vezetnek.

A gombát soha ne melegítsük újra a mikróban, ugyanis a tojáshoz hasonlóan amikor a benne található fehérjék oxidálóknak a mikrohullámú sütő hatására, rákkeltővé válhatnak, valamint a gombafélék íze és tápanyagtartalma sem lesz már az igazi, ha nem frissen, hanem felmelegítve fogyasztjuk. Arra is figyeljünk, hogy a gombát soha ne hagyjuk túl sokáig szobahőmérsékleten, ugyanis ez emésztési problémákhoz, gyomorfájáshoz, súlyosabb esetekben pedig komoly betegségekhez is vezethet.
Kattints a további képekért!

Sokan nem is tudják, de egyes ételek és italok is felelősek lehetnek a fejfájás és a migrén kialakulásáért, sőt mi több, bizonyos élelmiszerek még rá is tehetnek egy lapáttal a gyötrelmes kínokra.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
A Dancing with the Stars negyedik évada sem volt meglepetésektől és hihetetlen produkcióktól mentes: az utolsó élő showban azonban már csak három pár küzdhetett meg a végső győzelemért.
Fashion&Beauty
Bár a színek kiválasztása során a személyes preferenciák és a kényelem is fontos szerepet játszik, íme egy kis útmutatás a tökéletes szín megtalálásához.
Lifestyle
A Kos készüljön fel, mert próbára teszi a sors. Napi horoszkóp!