A Rizikometer is megemlíti, hogy hűtőpultban árusított levesek nagyon népszerűek, mert néhány percnyi mikrohullámú sütőben történő melegítés után már fogyasztásra készek. Ezek a termékek keresztülmennek ugyan egy pasztőrözési folyamaton, ez azonban nem elegendő a Clostridium botulinum elpusztításához. A levesek biztonságossága ráadásul csak folyamatos hűtve tárolás (6°C alatt) esetén garantálható, a hűtőlánc azonban gyakran megszakad — akár a boltban, akár a szállítás vagy az otthoni tárolás során.
A Rizikometer is megemlíti, hogy hűtőpultban árusított levesek nagyon népszerűek, mert néhány percnyi mikrohullámú sütőben történő melegítés után már fogyasztásra készek. Ezek a termékek keresztülmennek ugyan egy pasztőrözési folyamaton, ez azonban nem elegendő a Clostridium botulinum elpusztításához. A levesek biztonságossága ráadásul csak folyamatos hűtve tárolás (6°C alatt) esetén garantálható, a hűtőlánc azonban gyakran megszakad — akár a boltban, akár a szállítás vagy az otthoni tárolás során.