Ezekben a szakmákban dolgozik a legtöbb pszichopata!

Nem is gondolná az ember.

A pszichopátiáról

A szociopátia, vagy más néven antiszociális személyiségzavar a társadalomba való beilleszkedés súlyos zavara. Az antiszociális személyiség a "nem szeret, nem szorong, nem tanul" negatív triásszal írható le a legrövidebben. Elnevezése változott az évek során: pszichopata, majd szociopata, végül az antiszociális személyiségzavar lett - írja a Házi Patika.

Hűvös közömbösség jellemzi őket, agressziójuk könnyen megnyilvánul. Az embereket csak tárgynak tekintik, akiket manipulálhatnak, irányíthatnak. Nem éreznek empátiát, szégyent vagy éppen megbánást, és bár éppen ezek miatt a tulajdonságok miatt elképesztően sikeresek és megnyerőek lehetnek, szinte senki sem szereti őket. Bár a kór kialakulásának pontos okaira egyelőre nem derült fény, a legelfogadottabb elmélet szerint a genetikus érzékenység és a negatív környezeti tényezők együttese idézheti elő a kórt a legnagyobb eséllyel.

Köztünk járnak

A pszichopaták többsége a normális emberekhez hasonlóan dolgozik valahol, sőt kivételes képességeiknek köszönhetően általában elképesztő karriert futnak be. Vannak azonban bizonyos szakmák, ahol kifejezetten szeretnek feltűnni - lehet, hogy te is pont egy ilyen munkakörben dolgozol?

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Gif: giphy.com

Oldalak

Címkék:

Szólj hozzá Te is!