Hirdetés

Csökkenti a rák és a stroke esélyét - Igazi szuperétel ez az őszi gyümölcs

Győződj meg te is arról, mennyire egészséges.

Harcol a rák ellen

A körtében rengeteg C-és K-vitamin rejlik, de egy ásványi anyagban, a rézben is bővelkedik. Ennek köszönhetően antioxidánsként harcol a káros szabadgyökök, így a rák kialakulása ellen. Egy darab körte a napi szükséges C-vitamin mennyiségének 11, a réznek pedig 9%-át tartalmazza, úgyhogy hajrá, edd, amikor csak tudod!

Óvja a szívet

A körte nagyon rostdús gyümölcs, ami kifejezetten jót tesz a szívnek. Kutatások kimutatták, hogy a rost csökkenti a koleszterinszintet azzal, hogy megköti az epesavat és kihajtja a szervezetből. Szakértők még arról is meg vannak győződve, hogy a körte rendszeres fogyasztásával 50%-kal csökken a stroke esélye. A szívet egyébként még azért is óvja, mert kvercetin van benne, ami mérsékli a vérnyomást.

Nem vált ki allergiás reakciót

Bár még csak néhány tanulmány született a témában, több tudós is egyetért, hogy a körte hipoallergén, vagyis a fogyasztása nem okoz allergiás reakciókat. Szülők, figyelem: a körtét akár csecsemőknek is adhatjátok, mert nagyon biztonságos!

Szabályozza a vércukorszintet

Mivel gazdag rostokban és alacsony a glikémiás indexe, a körte az egyik legjobb csemege azoknak, akik cukorbetegséggel küzdenek. A szervezet lassan emészti meg a benne lévő tápanyagokat, így elfogyasztása után nem ugrik meg a vércukorszint, vagyis kontroll alatt lehet tartani a vér glükóz szintjét. Édes íze miatt pedig az édesség utáni sóvárgást is megelőzheti.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!