Így befolyásolja a menstruációs ciklusodat a koronavírus elleni oltás

Amerikai kutatók készítették azt az új vizsgálatot, mely a koronavírus elleni vakcina menstruációs ciklusra gyakorolt hatását térképezte fel. A szakemberek olyan konklúzióra jutottak, mely sokakat meglepett.

Több ezer nő adatait vizsgálták meg

Módosítja a nők menstruációs ciklusát a koronavírus elleni védőoltás - mutatott rá a Bloomberg cikke egy amerikai kutatók által végzett új vizsgálatra hivatkozva. A szakemberek a 2020 októbere és 2021 szeptembere közötti időperiódust vették górcső alá; négyezer 18 és 45 év közötti, a vakcináción átesett nő termékenységi adatait szemrevételezték. Összesen 2403 olyan nő szerepelt a kutatásban, akiket az Amerikai Egyesült Államokban engedélyezett vakcinák valamelyikével oltottak be. A tesztalanyok adatait az oltás előtti, valamint az oltás utáni három egymást követő hónapban vizsgálták meg, aztán a fennmaradó hat egymást követő menstruációs ciklust is elemezték - írja a Telex.hu.

A védőoltásban részesült nők esetében átlagosan kevesebb mint egy nappal tartott tovább a ciklus a megszokottnál, ha azonban valaki a két vakcinadózist egy cikluson belül kapta meg - ez nem gyakori eset -, az azt tapasztalta, hogy körülbelül két napot tolódott ki a ciklus - említik meg a beszámolóban, mely összegzi az amerikai kutatás eredményeit.

Fotó: 123rf

Lapozz, még nincs vége!

Oldalak

  • 1
  • 2