A hagyományos vagy az antibakteriális szappan a jobb? – meg fog lepni a válasz!

Teljesen érhető, ha vannak kétségeid, ha számodra sem olyan egyértelmű, hogy melyik szappan a jobb. A hagyományos vagy az antibakteriális? Csakugyan megéri az antibakteriálisra költeni vagy felesleges?

Magán a kézmosáson van a hangsúly

Egy tipikus megfázásos és influenza szezonban a közegészségügyi tisztviselők a megfelelő kézmosási technika fontosságát hangoztatják. A Covid-19 világjárvány közepette ez még hangsúlyosabbá vált. Az elemental.medium minden oldalról alaposan körbejárt a kérdést, hogy mégis melyik a jobb a hagyományos vagy az antibakteriális szappan?

A Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) az alapos kéztisztítást helyezi azon hasznos intézkedések listájának élére, amelyeket mindenkinek meg kell tennie a Covid-19 terjedésének lassítása érdekében. A CDC azonban nem határozza meg, hogy az embereknek milyen típusú szappant kell használniuk. Azok az aggódó fogyasztók, akik szappant vásárolnak, elgondolkodhatnak azon, hogy az „antibakteriális” címkével ellátott termékek vajon a sima szappanokon túlmenően képesek-e csakugyan elbánni a vírussal.

„Nem tudjuk, ez a rövid válasz.” – mondja Donald Schaffner mikrobiológus, a Rutgers Egyetem Környezet- és Élettani Intézetének a kutatói.

Lapozz tovább, a cikk folytatódik!

leadkép: 123rf.com

Oldalak