Egészség

Kiderült, hányan haltak meg eddig Magyarországon az oltást követően

Az adatokat a Nemzeti Népegészségügyi Központ tette közzé.

Elenyésző a nemkívánatos oltási reakciók aránya

2020. december 26-án indult a koronavírus elleni oltási program Magyarországon, elsőként ekkor kaphatták meg a vakcinát hazai állampolgárok. Az azóta eltelt időszakban a beadott oltóanyagok 0,039 százaléka után léptek fel nemkívánatos oltási reakciók a szakemberek elmondása szerint - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ hivatalos statisztikai adataiból, melyet az Origo nevű lap kérésére küldtek el. Az NNK által közzétett adatok a 2026. december 26. és 2021. július 15. közötti időperiódust fedik le.

Eddig az időpontig összesen 10 695 862 oltást adtak be az egészségügyi szakemberek, és nemkívánatos reakciók csupán 4212 főt érintettek. Az NNK statisztikái azt mutatják, hogy az oltást követő 30 napon belül 441 személy halt meg 2021 július közepéig. Kórházi kezelésre 284 ember szorult a vakcinációt követően, 3149 személynél pedig úgynevezett enyhe oltási reakciókat regisztráltak. Az Oltást Követő Nemkívánatos Események nyilvántartásának része az oltási baleset is, mely az oltóanyag szállítása, tárolása, illetve alkalmazása során bekövetkezett hibákhoz kapcsolható. Oltási balesetként 118 eseményt jelentettek, ez összesen 338 embert érintett.

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Egészség
Recept
Tökéletes nassolnivaló magadnak, de megállja a helyét akkor is, ha vendégeket vársz és nincs kedved sokat időzni a konyhapult mellett.
Sztárok
Háfra Mari nemrégiben interjút is adott, melyben elárulta, hogyan ismerkedett meg Jimmyvel, és milyen volt valójában rövid, de annál szenvedélyesebb kapcsolatuk.
Lifestyle
Valahol Amerikában él egy család, aki meglepő módon az ország, ha nem a világ leghíresebb sorozatgyilkosának köszönheti gyermekének életét.