Letarolhatja a védettséggel nem rendelkezőket a negyedik hullám

Kemenesi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem virológusa teljesen biztos benne, hogy Magyarországra is meg fog érkezni a negyedik hullám. Ha ez valóban megtörténik, azok lesznek a legnagyobb veszélyben, akik nem éltek az oltás lehetőségével.

Ősszel újrakezdhetjük a harcot a vírussal?

A nyári szezonban nincs okunk tartani attól, hogy a koronavírus-járvány új erőre kapna, az azonban a mai napig nyitott kérdés, hogy vajon ősszel számíthatunk-e egy negyedik járványhullámra. A Covid-19 az esztendő első felében gyakorlatilag letarolta az országot, a harmadik hullám zenitjén olyan elképesztő magasságba szökött az új megbetegedések és halálozások száma, ami még az egészségügyi szakembereket is megdöbbentette. Hogy számíthatunk-e a pandémia ismételt (hazai) berobbanására, azt még a szakemberek sem tudják pontosan megjósolni. Kemenesi Gábor virológus azon kutatók táborát erősíti, akik úgy vélik, nagy valószínűséggel meg fog érkezni a negyedik hullám. A szakértő nemrégiben a Facebookon tett közzé egy bejegyzést, melyben arról elmélkedik, mi vár az országra, ha valóban újult erővel tör ránk a koronavírus-járvány.

A Pécsi Tudományegyetem virológusa leszögezte: Angliában az új koronavírusos megbetegedések 90 százalékát már a delta variáns okozza. Ennek következtében születik meg a negyedik hullám, mely hozzánk is elér majd.

Fotó: 123rf

Lapozz, tudd meg, mi vár ránk a negyedik hullámban Kemenesi szerint!

Oldalak