Indiát letarolja a koronavírus - rekordon a halálozás, a krematóriumok túlterheltek

Most az egész világ Indiára figyel: a hatalmas ország egyelőre képtelen megbirkózni a koronavírus-járvánnyal és annak súlyos következményeivel.

Az indiai járvány a számok tükrében

Indiában rekordot döntött vasárnapra a koronavírus okozta napi új halálesetek száma, a betegségben 3689-en haltak meg, a napi új 392 488 fertőzöttel pedig 19,5 millióra nőtt a pozitívan teszteltek száma a járvány kezdete óta - adta hírül az MTI.

A vasárnap már a negyedik egymást követő olyan nap volt, amikor a világjárvány második hullámában meghaladta a háromezret a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19-betegségben elhunytak száma. A járványnak vasárnapig összesen 215 542 halálos áldozata volt Indiában. Szombaton India lett az első ország, amelyben az új esetek száma meghaladta a 400 ezret. Több mint tíz napja 300 ezer fölött van az új fertőzöttek száma.

Az egészségügyi rendszer - a kórházak, valamint a halottasházak és krematóriumok - túlzsúfoltak, az orvosi oxigén hiánya komoly kihívást jelent. A fővárosban, Újdelhiben, valamint Ándhra Prades és Harijána államokban harmincnégy paciens halt meg a kórházakban állítólagosan az oxigénhiány miatt - írta az India Times című napilap.

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk még nem ért véget!

Oldalak

  • 1
  • 2