Egészség

Karikó Katalin a harmadik oltás kapcsán elmondta a teljes igazságot a vakcinák keveréséről

A világhírű kutató is kifejtette álláspontját a témában, mely a közelmúltban kezdte élénken foglalkoztatni a hazai közvéleményt.

Magyarországon is jön a harmadik oltás

Orbán Viktor múlt hét pénteken jelentette be, hogy hamarosan Magyarországon is elérhetővé teszik a harmadik koronavírus-oltást. A magyar miniszterelnök azt is hangsúlyozta: nem ismernek olyan álláspontot, mely szerint egy harmadik vakcina bármilyen egészségügyi kockázattal járna. Leszögezte: az az ideális, ha a második és a harmadik oltás között eltelik négy hónap. Orbán Viktor arra is kitért, van elég oltóanyag Magyarországon, az érdeklődőknek jelentkezniük kell majd az újabb dózisért.

Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter szombaton úgy fogalmazott, a szakirodalom a vegyes oltás mellett érvel, azaz a legideálisabb megoldás, hogy ha valaki például mRNS-vakcinát kapott (Pfizert vagy Modernát), akkor a harmadik adagja vektorvakcina (AstraZeneca) vagy elölt vírust tartalmazó oltás (Sinopharm) legyen.

Vereckei Péter, a Pfizer Hungary Kft. ügyvezető igazgatója ugyanakkor úgy nyilatkozott a Népszavának, hogy klinikai vizsgálatok nem támasztják alá a vakcinamixelés eredményességét, ezért egyelőre nem támogatják a különböző oltóanyagok felcserélhetőségét, illetőleg kombinált alkalmazását.

Az ügyben most megszólalt a világhírű tudós, Karikó Katalin is.

Fotó: 123rf

Lapozz, tudd meg, mit mondott Karikó!

Oldalak

Egészség
Lifestyle
A Bika ma könnyen megbánthat valakit, akit szeret. Napi horoszkóp!
Sztárok
Nem esett messze az alma a fájától! A szívdöglesztő Paris pont olyan megnyerő és sármos, mint világhírű édesapja, Pierce Brosnan.
Sztárok
Katalin hercegné nemrég egy fontos eseményen vett részt, ahova férje, Vilmos is elkísérte. A leendő királyné egy ponton férje felé fordult, fagyos pillantása pedig komoly üzenetet rejtett…