Több mint négyezerrel nőtt a fertőzöttek száma hazánkban - a legfrissebb adatok

A járványt nem lehet megállítani, ezért most kiemelten fontos, hogy mindenki betartsa a szabályokat és vigyázzunk egymásra.

Exponenciálisan nő a fertőzöttek száma

Meghalt 103, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 4140 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - írja az MTI a Koronavirus.gov.hu-ra hivatkozva. A kormányzati portálon közölték: 118 918-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 2596-ra emelkedett, 27 585-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 88 737. Az aktív fertőzöttek 24 százaléka, az elhunytak 28 százaléka, a gyógyultak 28 százaléka budapesti. 6153 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 461-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 36 078-an vannak, a mintavételek száma 1 238 467.

Kiemelték: egész Európában exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a lassítása a cél. A védekezés további erősítéséért a kormány visszaállította a rendkívüli jogrendet, azaz kihirdette a veszélyhelyzetet. Ez azért fontos, mert a rendkívüli jogrend gyors cselekvést tesz lehetővé a kormány számára. A kormány előterjesztésére az Országgyűlés kedden szavaz a rendkívüli jogrend 90 nappal történő meghosszabbításáról. Ha a parlament megszavazza a javaslatot, újabb védelmi intézkedések lépnek életbe, amelyeket Orbán Viktor kormányfő hétfőn ismertetett: többi között várhatóan kedd éjféltől kijárási tilalom lép életbe este 8 óra és hajnal 5 óra között, általános rendezvénytilalmat rendelnek el, digitális oktatásra állnak át a középiskolák és az egyetemek, bezárnak az éttermek, és az üzletek is csak 19 óráig lehetnek nyitva. A kormány az állampolgárok együttműködését kéri a rendkívüli intézkedések végrehajtásában - írták.

Cikkünk folytatódik...

Fotó: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!