200 forintodba kerül, és nem a gyömbér az: ez a fűszer csökkentheti a rák kockázatát, de még a magas koleszterinszintet is

Van egy olyan aromás ételízesítő, amit sokan nem kedvelnek intenzív íze miatt, pedig elképesztő hatással lehet a testünkre, és sok ételhez illik, így gyakorlatilag bármilyen fogásba bele tudjuk csempészni.
Még az emésztési zavaroknak is elejét veszi, igazi csodaszer
Számtalan olyan fűszer van - sőt, a legtöbb ilyen -, amely hihetetlen jótékony hatásairól ismert, éppen ezért ezeket érdemes beépíteni a mindennapi étrendünkbe. A kurkuma például kurkumin tartalma révén erős gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású, így segíthet a rák, az ízületi gyulladások és az Alzheimer-kór megelőzésében. A fahéj szabályozza a vércukorszintet, javítja az inzulinérzékenységet, és szintén gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. A gyömbér nemcsak az emésztést támogatja és a hányingert enyhíti, hanem fájdalomcsillapítóként is hatékony. A fokhagyma antibakteriális és vírusellenes tulajdonságokkal bír, miközben csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet. Nos, nem csupán az előbb felsoroltak tehetnek valódi csodát testünkkel: van még egy olyan szuper olcsó ételízesítő, amit idehaza gyakran tesznek levesekbe, pörköltbe, káposztás ételekhez vagy éppen kolbászokhoz, de kiválóan illik grillezett húsokhoz, valamint halas és rizses ételekhez is, sokan azonban mégsem kedvelik markáns, földes íze miatt. Pedig érdemes minél gyakrabban fogyasztani, ugyanis nem csupán az emésztési zavarok esetén segíthet, de megakadályozhatja a rákos megbetegedések kialakulását is, valamint csökkentheti a koleszterinszintet. Galériánkból megtudhatod, pontosan melyik fűszerről van szó, és miért kellene olyan sűrűn fogyasztanunk, amilyen gyakran csak lehetséges!
Leadfotó: 123rf