Egészség

Napi 1 adag ebből az italból teljesen tönkreteheti a veséd: a halálos elégtelenség kockázatát növeled azzal, ha fogyasztasz belőle

Van egy népszerű ital, amit bár rengetegen fogyasztanak napi rendszerességgel, sokan mégsem tudják, hogy már egy doboznyi is belőle óriási kárt tehet szervezetünkben, főleg vesénket illetően.

Jobb, ha csak nagyon ritkán fogyasztod

Valószínűleg senkinek nem mondunk újat azzal, hogy a cukros üdítőitaloknak számos káros hatása van egészségünkre nézve: ha valaki rendszeresen fogyasztja ezeket az italokat víz helyett, azzal növeli a cukorbetegség, a szívbetegségek, de az elhízás veszélyét is. Kiderült azonban továbbá az is, hogy a vesénket is óriási kockázatnak tesszük ki akár már napi egy doboz édesített itallal a kutatók szerint, ugyanis a szakemberek úgy vélik, hogy a szénsavas italok fogyasztása akár ötödével is növeli a halálos kimenetelű vesebetegség esélyét. Galériánkban olvashatod a részleteket, és azt is, hogy pontosan melyik üdítőitalt érdemes kerülni a leginkább a tanulmány szerint!

Dél-koreai kutatók megállapították, hogy azok, akik 10 éven át napi egy pohár vagy egy doboz kólát fogyasztottak, esetükben sokkal nagyobb volt a krónikus vesebetegség kockázata, mint azoknál, akik egyáltalán nem fogyasztottak a cukros, szénsavas üdítőitalból.
Kattints a további képekért!

Te is azon emberek közé tartozol, akik több csésze kávét is legurítanak naponta? Akkor van számodra egy jó hírünk!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Egészség
Rengeteg nőt érint ez a betegség Magyarországon, és tilos félvállról venni. A tünetek bizony egy bizonyos ráktípus előjelei is lehetnek.
Utazás
Már nincsen sok hátra, és hamarosan beindul a szezon a Balatonnál. Azonban az oda utazóknak készülniük kell néhány éles változásra.