Kínos, ám fontos kérdések, amelyeket mindenképp tegyél fel a nőgyógyászodnak

Ezeket meg szoktad kérdezni?

Szögezzük le első körben, hogy a nőgyógyásznál nem szabad szégyenlősködni, igyekezzünk megkérdezni minden olyan dolgot, ami úgy érezzük, hogy rontja az életminőségünket, vagy esetleg az egészségügyi állapotunk megváltozott. Semmi sem ciki! Íme, néhány példa!

Normális, ha gyakran erős folyásom van?

A hüvelyi folyás mennyiségét több dolog is befolyásolhatja, ám amikor bővebb az átlagosnál, akkor a legtöbb esetben az az ovuláció jele. Ekkor a nyák nyúlós, és még inkább átlátszó lesz, és szerepe, hogy a spermiumok könnyebben tudjanak eljutni a megtermékenyítésre váró petesejthez. Ha a megnövekedett mennyiség mellett erős szagot tapasztalsz, esetleg megváltozik a váladék színe, fájdalom, viszketés, vagy egyéb kellemetlen érzés is társul hozzá, akkor mindenképp fordulj orvoshoz.

Szex után vérzek, de a menstruációm nem aktuális. Bajt jelezhet?

A szex utáni vérzés az esetek többségében normális, ám nem szabad félvállról venni. Ha gyakran történik veled, akkor érdemes elmenni nőgyógyászhoz, mert akkor valamilyen komoly dolog áll a háttérben. Az ok lehet az érzékeny méhnyak, de valamilyen fertőzés, illetve rák is. Mindenképpen kérdezz rá az orvosodnál. Lapozz a cikk folytatásáért!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

  • 1
  • 2