Egészség

Kifacsar és tönkretesz, ha így állsz az élethez: A toxikus pozitivitás romboló ereje

Legyél pozitív! Minden fejben dől el! Volt már ennél rosszabb is! Ha te is rendszeresen hallod ezeket a környezetedben, akkor bizony mérgező pozitivitással állsz szemben, ami többet árt, mint gondolnád.

Minden ember életében vannak olyan időszakok, amikor nem mennek jól a dolgok, és ilyenkor teljesen természetes, ha maga alá kerül. Szívesen megosztanád a gondodat valakivel, és bizonyára neked is van olyan a környezetedben, akinél mindig süt a nap, és minden helyzetre elő tud rántani egy semmitmondó frázist. Ezt nevezzük mérgező pozitivizmusnak, ami az esetek többségében nagyon ártalmas tud lenni.

Mosolyogj, akkor is, ha fát vágnak a hátadon

Az egészséges optimizmus és mérgező pozitivitás között hatalmas a különbség. Nyilván az ember nem élheti állandóan vigyorogva az életét, és mindenkinek vannak rossz napjai, de az erőszakkal fenntartott jókedv és pozitivitás toxikus. Nemcsak azért, semmibe veszi a negatív érzéseket, és a problémákat, de befészkelheti a fejedbe magát a gondolat, hogy veled van a baj, amiért nem tudsz mindenhez túláradó pozitivizmussal állni.

Baráti tanácsnál a toxikus pozitivitás különösen romboló lehet, főleg, ha neked éppen tényleg segítségre lenne szükséged egy problémában. És nem egyedül az üres frázisok puffogtatása a baj, hanem azok a mérgező hatás, amit ezekkel elérhet valaki. Kattints a galériára, és nézd meg, hogy rombol a toxikus pozitivitás!

Minden fejben dől el – halljuk sokszor. Értjük, és sok esetben egyet is értünk vele, de vannak olyan helyzetek, amikor tőlünk független tényezők okoznak nehézséget. Ilyen esetben a mérgező pozitivitás azt éri el, hogy magadban keresed a hibát, amivel csak még mélyebbre forgatod magad. Te nem csinálsz valamit jól, nem vagy valamire képes, vagy nem elég erős az akaraterőd, és ez nagyon-nagyon mérgező.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Pixabay

Oldalak

Egészség
Lifestyle
A banán általában a fogyókúrázók mumusa, így ha le szeretnénk dobni magunkról néhány kilót, biztosan lekerül a fogyasztandó gyümölcsök listájáról. Ez a nő most meghazudtolta az eddigi tényt,...
Fashion&Beauty
Ennél apróbb bikinit már régen láttunk, de Kendall Jenner tökéletes testén ez sem mutat közönségesen.
Lifestyle
Nagyon különleges helyszín ad otthont idén az Irodalom éjszakájának, ezt semmiképp se hagyd ki!