Két gyümölcs, ami csodákat művelhet a testeddel

Egy tanulmány szerint két finom frissítővel kordában tarthatjuk a koleszterinszintünket.

Narancslével és almalével a szívproblémák ellen

A koleszterin hosszabb távon növeli az érszűkület, a szívkoszorúér-betegség, az infarktus és a stroke kockázatát. A koleszterinszinttel szoros összefüggésben van az érelmeszesedés, amely a szívbetegségek leggyakoribb oka. Ezért fontos, hogy koleszterinszintünket kordában tartsuk, ehhez pedig remek segítséget nyújthat két finom ital.

A narancslé és a Fuji almalé fogyasztása nagyban hozzájárul a koleszterin megfelelő szinten tartásához. A rostokban gazdag gyümölcsök megakadályozza, hogy a koleszterin egy része a belekből a véráramba kerüljön. Éppen ezért egyes tanulmányok szerint a narancslé fogyasztásával az ember csökkentheti a szívbetegségek kockázatát, beleértve a magas vérnyomást és a magas koleszterinszintet.

A tanulmány 103 18 és 66 év közötti férfit és 26 18 és 65 év közötti nőt vizsgált. Valamennyi résztvevő egy narancslégyár alkalmazottja volt, akik naponta ingyen narancsléhez jutottak. Az eredmények azt mutatták, hogy az egyének 41%-a legalább 12 hónapon keresztül napi két csésze narancslevet fogyasztott, míg az önkéntesek 59%-a nem fogyasztott narancslevet.

A kutatók megállapították, hogy a narancsléfogyasztók koleszterinszintje jelentősen alacsonyabb volt a nem fogyasztókhoz képest. A tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a narancslé hatékonyan segít csökkenteni a koleszterinszintet és ezáltal a szívbetegségek kockázatát.

Egy másik tanulmány szerint a Fuji almalé magas polifenol-tartalommal rendelkezik, amely tele van antioxidánsokkal, összehasonlítva más almafajtákkal. Egy vizsgálat szerint a Fuji almalében található polifenolok a koleszterinszint csökkentésével megelőzhetik a szív- és májkárosodást – írja cikkében a Mirror.

Egy új tudományos jelentés szerint súlyos mentális betegségek okozója lehet a dohányzás.

Leadfotó: 123rf

Oldalak