Egészség

Ha így iszod a kávéd, könnyen szívbeteg lehetsz

Figyelmeztetnek a szakemberek.

Trendi lett a mentesség

Teljesen érhető, hogy akik laktózérzékenységben, tejallergiában vagy tejfehérje allergiában stb. szenvednek, igyekeznek tej-és tejtermékmentesen étkezni. Azok se tehetnek mást, akiknek orvosilag nem igazolt a betegségük, de jobb a közérzetük, ha növényi eredetű tejtermékeket fogyasztanak. Nem puffadnak, szebb a bőrük és az emésztésük is gyorsabb, könnyebb. Manapság azonban sokan minden különösebb ok nélkül átállnak az ilyen típusú étkezésre - még azok is mandula-vagy rizstejet isznak, kókuszjoghurtot és szójafagyit esznek, akiknek az egészségi állapota ezt nem követeli meg.

Brit tudósok azonban a közelmúltban újra felhívták a figyelmet az ok nélkül kialakított tej-és tejtermékmentes diéta veszélyeire. Az egy dolog, hogy növelheti a csontritkulás esélyét, de ha olyan növényi tejet választunk, amiben benne van egy bizonyos összetevő, sok egyéb más mellett a szívbetegség kockázatát is növelhetjük vele. Szakemberek szerint különösen azok vannak veszélyben, akik naponta fogyasztják a növényi tejeket, például a reggeli kávéjukba tesznek belőlük.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: Choice

Oldalak

Egészség
Utazás
A most felfedezett minták nagyjából kétszer olyan idősek, mint a korábbi rekordtartó - árulta el a Cambridge-i Egyetem egyik munkatársa.
Fashion&Beauty
A hajápolásra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk, ugyanis kárt tehetünk a hajunkban, ha nem foglalkozunk vele. Lefekvés előtt is érdemes néhány dologra odafigyelni.
Utazás
Dr. Kovács Erik éghajlatkutató, klimatológus, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója friss elemzésében arra a kérdésre keresi a választ, hogy van-e esély Magyarországon fehér karácsonyra 2022-ben.