A porlasztás során a kávét forró levegőbe permetezik, amely gyorsan kiszárítja a cseppeket, így finom por vagy apró darabok keletkeznek. A fagyasztva szárítás ennél kíméletesebb eljárás: a kávét lefagyasztják, majd vákuumban szárítják, így jobban megőrződnek az illékony aromamolekulák. A végeredmény egy olyan por vagy granulátum, amely víz hozzáadásával újra kávévá alakul. Bár sokan úgy gondolják, hogy az instant kávé nem „igazi” kávé, valójában ugyanabból az alapanyagból készül, mint a hagyományos főzet – csak más technológiával.
2/5
Fotó: Pinterest - illusztráció
Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?
A porlasztás során a kávét forró levegőbe permetezik, amely gyorsan kiszárítja a cseppeket, így finom por vagy apró darabok keletkeznek. A fagyasztva szárítás ennél kíméletesebb eljárás: a kávét lefagyasztják, majd vákuumban szárítják, így jobban megőrződnek az illékony aromamolekulák. A végeredmény egy olyan por vagy granulátum, amely víz hozzáadásával újra kávévá alakul. Bár sokan úgy gondolják, hogy az instant kávé nem „igazi” kávé, valójában ugyanabból az alapanyagból készül, mint a hagyományos főzet – csak más technológiával.