Egészség

Ilyen hatással lehet a koronavírus elleni védőoltás a nők menstruációs ciklusára

Egyes nők menzeszére hatással volt a koronavírus elleni vakcina.

39 ezer nő segítette a tanulmányt

Több ezer nő számolt be arról, hogy a koronavírus elleni vakcina beadása a menstruációs ciklusukra is hatással volt. Sokan erősebb vérzést és intenzív görcsöket tapasztaltak az oltás beadását követő időszakban – írta meg a Házipatika.

koronavírus Covid-19 menstruáció vakcina védőoltás hatása menzesz nők egészségügyi hatás

Egy tanulmány során 2021 áprilisa és októbere között olyan nők töltöttek ki kérdőívet, akik a Pfizer-BioNTech, a Moderna, a Johnson & Johnson vagy más, az Egyesült Államokon kívül engedélyezett vakcinákkal voltak teljesen beoltva, és a védőoltás előtt nem kapták el a koronavírust. A felmérésben részt vevő, körülbelül 39 ezer nő

  • több mint 42 százaléka mondta azt, hogy a szokásosnál erősebb vérzést tapasztalt az oltás után.
  • 44 százalékuk nem számolt be változásról,
  • 14 százalékuk pedig enyhébb menstruációs időszakot élt meg a vakcina beadását követően

– írja a lap, ami a Science cikke alapján azt is kiemeli, hogy ezek a változások többnyire csak átmenetiek voltak.

Úgy érzed, egy ideje már nem nő a hajad? Könnyen lehet, hogy az alvás közben elkövetett apró hibák miatt károsodik, melyeket apró odafigyeléssel kiküszöbölhetsz és a hajkoronád is hálás lesz érte.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
Emma Ferrer az idő múlásával egyre inkább hasonlít világhírű nagymamájára, szépség tekintetében pedig már most utolérte őt.
Sztárok
A Neveletlen hercegnő-filmek Clarisse Renaldi királynője a mai napon ünnepli 88. születésnapját, nemrégiben pedig friss fotók is készültek a rég nem látott, legendás filmcsillagról.
Home&Design
Az új, szezonális lakberendezési trendek közül a szőnyegen szőnyeg stílus lesz az egyik legnépszerűbb. Mutatjuk, hogyan alkalmazhatod, hogy a lehető legmutatósabb legyen.