Így küzdd le az agorafóbiát!

Sokan rettegnek attól, hogy ki kell lépniük a kapun és el kell hagyniuk az otthon biztonságát, hogy a nyilvános helyek bizonytalan és veszélyes közegébe kimerészkedjenek. Az agorafóbia gyakoribb betegség, mint gondolnánk.

Tudatalatti védekezés
Az agorafóbia egyfajta tömegtől, nyilvános helyektől való félelem. A betegség pontos okát sajnos nem ismerjük, de az biztos, hogy szoros kapcsolatban áll a szorongás egyéb formáival, olykor még pánikbetegség is kíséri. A szakemberek szerint az agorafóbia nem más mint a külvilággal szembeni tudatalatti védekezési mód, egyfajta önvédelmi mód, a kényszerű felelősségvállalás előli kitérés.

Valós félelem
A betegség első tünetei között megfigyelhető a nyugtalanság, verejtékezés, szaporább pulzus, s a félelem a betegek számára valóságosnak tűnik, bármennyire tudatában is vannak, hogy nincs mitől rettegniük.

Az agorafóbiások sokszor mindent megtesznek azért, hogy ne kelljen elmenniük otthonról, így egyre súlyosabb lesz betegségük, míg végül teljesen otthonülővé válnak.

Életmódváltás
A természetgyógyászok szerint a betegség leküzdésének első lépése, hogy kiegyensúlyozott étrendet alakítson ki a beteg, hisz a megfelelő tápanyagok bevitele nyugtatólag hathat az idegrendszerre. Különösen a B-vitaminok (B1-, B6-vitamin, pantoténsav) fogyasztása fontos, de a C- és E-vitamin, cink, kalcium, magnézium bevitele sem elhanyagolható hisz ezek is szerepet játszanak az idegrendszer működésének szabályozásában és segítenek a stressz leküzdésében. A tripofán nevű aminosavnak például különösen hatékony nyugtató és ellazító hatást tulajdonítanak.

További hatékony módszerekért kattints a következő oldalra!

Oldalak

  • 1
  • 2