Így győzd le a migrént - A fejfájás ellenfelei

Megbénít a migrén? Vedd fel a kesztyűt, ha támad a fejfájás! A migrén pokoli kínokat okoz, de harcolhatsz ellene! Egyszerű vírusfertőzés is kezdődhet fejfájással, de az elviselhetetlen kínokat okozhatja éhség, szomjúság, egyszerű kimerültség, vagy akár a változékony időjárás is. Az érzékenyebbeknél szinte bármi kiválthatja az elviselhetetlen fejfájást.

Titokzatos fájdalmak

A migrén okát a mai napig nem tudták azonosítani az orvosok. Annyi bizonyos, hogy az agyban található erek görcsös összehúzódása és kitágulása okozza az elviselhetetlen fejfájást. Legtöbbször azonban az időjárási frontok, a stressz és a rossz szagok okozzák a bántalmakat. A nőknél azonban a menstruációs ciklus is jelentősen befolyásolja a migrént: a hormonális változások egyértelműen okolhatók a rohamokért. További rossz hír, hogy az alkohol is hajlamosít a migrénre, éppen ezért az érzékenyebbek jobban teszik, ha jelentősen lecsökkentik az alkoholfogyasztást. Ráadásul kiválthatják a migrént az érzelmi viharok és hullámzások is, így a párkapcsolati- vagy a munkahelyi konfliktusok is sok esetben okolhatók, ha migrénben szenvedünk.

Igyál, de ne alkoholt!

Ha érzed, hogy közeleg a fájdalom, legjobb, ha megiszol két pohár vizet, és vízszintesbe helyezed magad. A sötét szoba a leghatásosabb orvosság a kínok ellen. A migrén legtöbbször hányingerrel társul, ilyenkor nem árt néhány darab háztartási kekszet is elfogyasztani. Bár számos, különböző hatóanyagú fájdalomcsillapító is létezik, sajnos a tapasztalatok szerint hatástalanok migrén ellen. Érdemes inkább gyógynövénykészítményekkel kísérleteznünk, annál is inkább, mert ez utóbbiak nem teszik tönkre a gyomrot.

Migrén ellen botoxolj!

Ajánlott a ginkgo biloba tabletta vagy tea, és néhány csepp borsmenta olajjal inhalálni. Ha van otthon a jó öreg vietnami balzsamból, kenjünk egy kicsit a halántékunkra belőle, igazán kellemes, hűsítő érzést okoz.

Sokan esküsznek a hideg vizes zuhanyra is: próbáljuk meg a tarkónkat és a halántékunkat néhány másodpercre hideg vízpermet alá tartani, ami hatásosan csökkenti a fejben kialakult feszültséget. A krónikus migrén ellen a legújabb kutatások meglepő módon a botoxot ajánlják.

Az idegmérget a fej különböző pontjaiba kell befecskendezni, egészen pontosan a fej, a nyak és az arc 31 pontján összesen 155 egységnyi botulinum toxint juttatnak el a tudósok a legtehetősebb fejfájósok testébe.

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg másokkal is, vagy nyomj egy lájkot!

Fotók: dathealth.com, availclinical.com, reachingutophia.com

Oldalak

Lifestyle
Hogy mi minden lapulhat egy női táskában, arról órákon át lehetne anekdotázni, egy friss történet azonban minden korábbi képzeletet felülmúl.
Lifestyle
Hogy is van a mondás? Egy fecske nem csinál nyarat – de az első farsangi jelmezt kereső poszt képes lavinát elindítani az online szülői csoportokban. Például az egyik Wednesday-jelmezt kereső poszt...
Lifestyle
Majdnem megállt az 59 éves nő szíve, amikor a Facebook-on belefutott egy étterem reklámvideójába. A felvételen a kilenc éve elhunyt férje ült egy asztalnál.