Ezért vagyunk idegesek, ha jönnek a nehéz napok

Kiderült, mi okozza a menstruáció előtti feszültséget.

Ciklus

Mi nők bizonyára ismerjük azt az érzést a menzesz előtti napokban, amikor minden baj, mindentől feszültek vagyunk és alig várjuk, hogy végre csak úgy békén hagyjon a világ. Ilyenkor nehéz velünk bánnia a környezetünkben lévő embereknek, hiszen minden ok nélkül haragszunk rájuk és türelmetlenek vagyunk velük. Ráadásul az is rosszul érint minket, ami máskor különösen jól esik vagy amin egyéb időszakban nem különösen akadnánk ki.

Premenstruáció

Ezek az érzések a menstruációt megelőző időszakban általános és mondhatjuk, hogy normális állapotot jelentenek. Ilyenkor ugyanis megváltozik a nők agyi aktivitása és ez okozza a hangulatingadozást és az idegességet - állapították meg a Jeruzsálemi Héber Egyetem (JUHI) kutatói. A tanulmány szerint a nők agya másként értelmez bizonyos tapasztalatokat, amikor a menstruáció előtti napokban / héten vannak, emiatt pedig sokkal kevésbé tölti el őket jó érzéssel az, ami máskor kifejezetten tetszik nekik.

Kutatás

A vizsgálat során 20 egészséges nőt figyeltek meg, akik nem szedtek semmilyen gyógyszert, így nem volt különösen befolyásolva hangulatuk és agyi állapotuk. A kutatók vidám és szomorú filmek jeleneteit vetítették le nekik, hogy megfigyeljék az érzelmeiket, és azt tapasztalták, hogy a nők a vidám részeknél sem örültek kifejezetten annak, amiket láttak. Ellenben a férfiak sokkal jobban élvezték a mozizást. A szakértők azt a tapasztalatot szűrték le tehát, hogy a nők agya másképp érzékeli a körülöttük történtő dolgokat és más érzelmi reakciót adnak bizonyos eseményekre, amikor a mensturáció előtti időszakban vannak.

A stressz rengeteg betegségnek az alapja. Szabadulj meg tőle, amint lehet.

Leadfoto és fotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!