Hét tévedés az immunerősítéssel kapcsolatban

Szeretnéd erősíteni az immunrendszeredet, hogy egészségesen vészeld át a telet? Nem tudod, hogyan, a sok információ csak összezavar? Most felvilágosítunk!

Bár sokan esküsznek a C-vitaminra, a szakértők szerint megelőzés szempontjából nem sokat ér. Ha már megfáztál, akkor érdemes nagyobb mennyiséget bevenni belőle. Hasznosabb a D-vitamin, az valóban megóv a vírusoktól.

Ne óvjuk se magunkat, se a gyerekünket a kosztól. Persze ne együnk a földről, de nem érdemes steril környezetben neveli a csemetét. Minél több fertzőzésen átesik gyerekkorában, annál ellenállóbb lesz felnőttként.

A sport, a jó kondíció segít leküzdeni a betegésgeket, de vigyázz, túlzásba ne ess! Ha a sport már testi megterhelést jelent, a fertőzések is könnyebben támadnak. Aki pedig beteg, pihenjen. Lázasan nem érdemes ugrálni!

Ha egyszer átestünk egy vírusfertőzésen, védettek leszünk vele szemben. Ez igaz, csakhogy ez egyetlen vírusra vontakozik, de körülbelül 200 fajta jelent veszélyt, és támadhat bármikor. Ráadásul vannak olyanok is (lásd herpesz), amelyek sokáig a szervezetben maradnak. Úgyhogy fölöslegesen azért nem érdemes mindent benyalni.

Ha erős az immunrendszerem, nem leszek lázas. Tévedés! A láz jelzi, hogy a szervezet harcol valamilyen fertőzés ellen. A láz tehát jó, a szakértők szerint még a rák kialakulásának kockázatát is csökkenti. A nagyon magas lázat csillapítani kell, de nem megszüntetni.

 

Címkék:

Szólj hozzá Te is!