Hatékony immunerősítés ősszel - Bíbor kasvirág

Az őszi idő beköszöntével egyre többen szenvednek különböző meghűléses betegségektől. Ismerjük meg a bíbor kasvirágot, amely kiváló immunerősítő tulajdonságai mellett a fertőzések elleni védelemben is hatékony lehet.

Az Echinacea purpurea, vagy közismertebb nevén bíbor kasvirág Észak-Amerikából származik, de a mérsékelt égövben is gyakran megtalálható. Az egészségre gyakorolt számtalan kedvező hatása miatt már a Nagy Síkságon élő indiánok is alkalmazták sebek gyógyítására illetve a kígyómarás ellenszereként. Később az európai telepesek terjesztették el szerte a világon. Az antibiotikumok felfedezésével használata kissé háttérbe szorult ugyan, de napjainkban kezdi visszanyerni népszerűségét.

A növény a görög echinos (sündisznó) szóról kapta a nevét, ami meglehetősen találó név, hiszen a virág közepe egy összegömbölyödött sündisznóra emlékeztet. A virág – a sündisznó tüskéihez hasonlóan – védelmezi szervezetünket, ugyanis a kasvirág hatóanyagai hozzájárulnak az immunrendszer támogatásához.

A echinacea természetes antimikrobás szer, képes védelmet nyújtani a bakteriális, vírusos és gombás fertőzésekkel szemben. A növény fogyasztásakor a sejtek intenzívebben termelik az interferont, ami egy természetes vírusölő anyag. De nem csak a nátha és az influenza leküzdésében segíthet a kasvirág kivonata, hanem hörghurut, középfülgyulladás vagy akár húgyúti fertőzések ellenszereként is alkalmazhatjuk.

Külön érdekesség, hogy bőrbetegségek, például ekcéma kezelésére is használhatjuk. A növényből készült kivonat külsőleg enyhítheti a panaszokat, belsőleg alkalmazva pedig képes normalizálni a szervezet fokozott immunválaszát.

Oldalak

Lifestyle
Hidratálni nem csak kánikula idején fontos. Egy gyors teszttel te is kiderítheted, hogy áll a szervezeted vízkészlete.
Fashion&Beauty
A Y2K divat, más néven a "Z generációs" divat az utóbbi években egyre népszerűbb lett.
Utazás
Közepes, 5,3-as erősségű földrengés volt kedden este Románia nyugati részén, a magyar határ melletti Arad megyében - közölte kedden este a román Országos Földtani Intézet (INFP).