Egészség

Súlyos betegségre utalhat, ha ilyennek érzed a kávé ízét: sürgősen fordulj orvoshoz, különben nagy baj is lehet belőle!

Egy, akár halállal végződő betegség furcsa tünete lehet a szakember szerint, ha változást érzünk a kávé, a bor vagy épp a cigaretta ízében a megszokotthoz képest.

Egy gyilkos kór furcsa tünete

Ahogyan a Mirror is írja, az Egyesült Királyságban évente több mint 10.500 embernél diagnosztizálnak hasnyálmirigyrákot, amely a 10. leggyakoribb ráktípus a térségben, éppen ezért fontos tisztában lenni a tünetekkel. A Cancer Research szerint egyébként a betegség gyakoribb az idősek körében: a diagnosztizáltak több mint 45%-a 75 éves vagy annál idősebb. Gyakori tünetei közé tartozik a szem vagy a bőr sárgás elszíneződése (sárgaság), a bőrviszketés, a szokásosnál sötétebb vizelet, illetve a sápadtabb, világosabb színű széklet, valamint az étvágytalanság és a hirtelen bekövetkezett, megmagyarázhatatlan fogyás. Mellékhatás lehet továbbá a fáradtság, a láz és a rosszullét is, de az is, ha másnak érezzük a kávé vagy épp a bor addig jól megszokott ízét. Galériánkban olvashatod a részleteket!

Dr. Mark Fraiman amerikai hasnyálmirigy-sebész szerint vannak bizonyos kockázati tényezők a hasnyálmirigyrák kialakulását tekintve, ilyen például a túlsúly, a dohányzás, a hasnyálmirigy-gyulladás vagy a cukorbetegség.
Kattints a további képekért!

Egy friss tanulmány szerint azok az emberek, akik kevesebbet fogyasztanak egy bizonyos ételtípusból, 40%-kal kisebb valószínűséggel kapják el a koronavírust.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...